Opis: Bi želeli vrtnariti, ker si želite pridelati vsaj nekaj sveže zelenjave, zelišč, cvetja in ker vas stik z zemljo in rastlinami sprošča, a menite, da nimate dovolj časa? Vse se da! Le način vrtnarjenja, ki ga poznate iz preteklosti pozabite in sledite naravi in vnašanju vzorcev iz narave na svoj vrt. Tako bo vse preprostejše in lažje, opravil na vrtu bo veliko veliko manj, vi pa boste poskrbeli za ta košček zemlje, na najboljši možen način. Le dve uri na teden ali še manj, bo dovolj, da si ustvarite čudovit zelenjavni vrt.

V prvem delu predavanja bom predstavila načine in trike, kako se lotimo opravil že na začetku vrtnarske sezone, da bo kasneje vse šlo kot po maslu, brez napornega in dolgotrajnega dela, ter nenehnih skrbi. In ali res potrebujemo vse to, kar nam ponujajo vrtnarske trgovine, oziroma, katere so tiste tri stvari, brez katerih ne gre. Lotila sem bom pereče teme o »gnojenju rastlin«. Sama raje uporabljam izraz »hranjenje mikroorganizmov«. Našli bomo rešitev glede plevela, zbitih tal in trde skorjice, se naučili kako pravilno zalivati, in še mnogo tega.

Po premoru s kavo/čajem in prigrizkom bo sledil praktičen prikaz priprave tal in prvih setev ter čas za vaša vprašanja.

Domov boste odšli z novim pogledom na vrt in naravo, tiskano obliko kratkih napotkov in uporabnim darilom v vrednosti 20,00 €, ki pa naj ostane prijetno presenečenje.

Cena: 90,00 €

Čas: sobota, 25. marec, ob 10:00, predviden čas 2 uri
Lokacija: Vrtnarska hiša, Ljubljana Rudnik, Jurčkova cesta

Prijava na: jerneja@cvetlicna.si, število udeležencev je omejeno