Če imamo ob hiši malo prostora, ali če imamo vrtiček v najemu, je še kako pomembno, da znamo prostor dobro izkoristiti. Med zelenjavo – hrano za telo, vključimo čim več cvetja, ki pa nam nahrani dušo. Kako lepo je pogledati vrt, kjer se prepletajo zelenjadnice, zelišča in cvetlice raznih barv in oblik. Cvetje v vrt prinese dodatno estetiko, hkrati pa barve privabijo na vrt opraševalce in razne majhne pomočnike, ki poskrbijo, da se v vrtu ne razmnožijo škodljivci. Katere cvetlice vključimo na zelenjavni vrt, kako jim najdemo prostor, kako jih sejemo in sadimo, kako skrbimo za njih, katere so odlične za rezano cvetje, katere privabljajo v vrt čebele, katere čmrlje, katere metulje in katere naravne sovražnike škodljivcev, to je le nekaj točk, ki se jim bomo posvetili.

Posebej se bomo posvetili gojenju dalij, ki ponovno postajajo vedno bolj zanimive. Se jih tudi vi spomnite iz vrtov vaših babic ali mam? Njihova lepota je očarala že marsikoga in naj letos ne manjka tudi na vašem vrtu ali v cvetličnem lončku. Po odmoru s kavo/čajem in prigrizkom bo sledil praktičen prikaz setve različnih enoletnic in sajenje dalij v lonce.

Domov boste odšli polni novih idej, z lončkom posejanih enoletnih cvetlic, semenom cvetlic, posajeno dalijo po lastni izbiri, tiskanim seznamom rastlin za rezano cvetje, tiskanimi napotki za gojenje in nego dalij.

Cena: 110,00 €

Čas: sobota, 1. april 2023, pričetek ob 10.00, predviden čas 3 ure
Lokacija: Vrtnarska hiša, Ljubljana Rudnik, Jurčkova cesta

Prijava na: jerneja@cvetlicna.si, število udeležencev je omejeno