V butični vrtnarski trgovinici Vrtnarska hiša, v Ljubljani na Rudniku, vam nudim ekološko certificirane sadike zelenjave, semena, gnojila, substrate, naravna sredstva za krepitev in zaščito rastlin in še marsikaj, kar nam pride prav, vsem, ki vrtnarimo na ekološki način.

Ponudba se spreminja mesečno, tako kot teče sezona na vrtu. Seznam vseh produktov boste zato našli tukaj spomladi, ko se ponovno prične sezona vrtnarjenja.

Za ponudbo in naročilnico (da si pravočasno zagotoviš svoje ekološke sadike), mi piši.

Vzemite si čas tudi za izobraževanje, načrtovanje in sanjarjenje. Spodaj najdete ponudbo knjig, ki jih pošljem tudi po pošti (naroči tukaj) in ponudbi za načrtovanje in individualno svetovanje.

Ne pozabite, knjiga je lahko tudi čudovito darilo!

Ekološko vrtnarjenje za vsakogar

Ekološko vrtnarjenje za vsakogar

Za vse, ki bi želeli vrtnariti na sonaraven, lahkotnejši način, brez prekopavanja, okopavanja in pletja. Moj prvi vrtnarski priročnik, večkrat s strani medijev in uporabnikov poimenovan kot »vrtnarska biblija«.

Priročnik zajema osnove, ki so pomembne, da razumemo zakaj tal ni dobro prekopavati, kaj se dogaja v tleh, kaj moramo narediti oziroma ne narediti, da bo vrt uspeval skoraj sam, kako pravilno načrtujemo vrt, kako vzgojimo sadike, kakšno vlogo igra cvetje na vrtu. V priročniku so obširni opisi gojenja posameznih zelenjadnic, opisi najpogostejših bolezni in škodljivcev in rešitve za njih, ter poglavja o jagodičevju in shrankih.

Preizkušena metoda lahkotnejšega vrtnarjenja, ki se je poslužujem že 20 let.

Cena: namesto 28,89 sedaj samo: 21,00 € (naroči tukaj).

Ekološko vrtnarjenje za vsakogar – prenovljena izdaja

Prenovljena izdaja ponuja predvsem vizualno prenovo. Določena poglavja so malenkost dopolnjena, na koncu knjige pa je še več preglednic, s pomočjo katerih lahko najdete hitre rešitve.

Cena: 29,99 € (naroči tukaj).

Ekološko vrtnarjenje za vsakogar – prenovljena izdaja
Moj vrt je lahko balkon

Moj vrt je lahko balkon

Knjiga je namenjena vsem, ki radi vrtnarite, pa nimate vrta. Tudi na čisto majhnem balkonu lahko gojite marsikaj. Če ne drugega, je prostora vsaj za nekaj zelišč in še kakšen češnjev paradižnik.

V prvem delu knjige boste našli vse osnovne informacije, od nasvetov katere zelenjadnice in katera zelišča so sploh primerna za gojenje na balkonih, pa vse do napotkov, kdaj in kako sejati, presajati, kako izbirati lončke za sajenje, kakšno prst izbrati, po kakšnem principu izbirati rastline za majhen balkon. V drugem delu sledi seznam rastlin z obširnim opisom in navodili za gojenje.

Naj balkon ne postane prostor za odlagališče nepotrebne krame. Ozelenite ga in si ustvarite čudovit kotiček za pitje kave in srkanje vina.

Cena: 27,00 € (naroči tukaj).

Vrtnarimo z Jernejo

V tej knjigi vas bom popeljala po vrtu skozi vse leto. Tako kot ga sama doživljam. Poglavja so razdeljena po mesecih, da se boste lažje in hitreje seznali s potrebnimi opravili v posameznem mesecu. Na začetku knjige boste našli zelo strjena kratka navodila, kako poskrbeti za vrt na sonaraven način brez prekopavanja in pletja. Odlična za hitro uporabo in čudovito dopolnilo knjige Ekološko vrtnarjenje za vsakogar.

Cena: 24,94 € (naroči tukaj).

Vrtnarimo z Jernejo
Z Jernejo do zdravega vrta

Z Jernejo do zdravega vrta

Kako se na vrtu znebiti škodljivcev in kako vrtnine ozdraviti bolezni? To sta najpogostejši vprašanji, ki jih dobivam iz leta v leto. Zato sem se odločila, da bom napisala knjigo, v kateri pa se tovrstnih zagat nisem lotila s konca, ampak na začetku. Ta pa je v preventivi! In če se vam bo kljub upoštevanju 14 vrtnih zapovedi, ki sem jih v knjigi uvrstila na začetek, vendarle zgodilo, da bodo rastline zbolele ali pa jih bodo napadli škodljivci, si boste lahko pomagali z obširnimi opisi bolezni in škodljivcev ter recepti za naravne pripravke za posamezno težavo.

Cena: 27,99 € (naroči tukaj).

Darilni boni

Darilni boni so namenjeni vsem, ki bi svojim bližnjim, ki radi vrtnarijo, želeli podariti nekaj lepega, posebnega in koristnega.

Lastnik darilnega bona ga lahko izkoristi za nakup ekoloških izdelkov, torej sadik, semen, gnojil, sredstev za krepitev in zaščito rastlin, kot tudi za osebno svetovanje in načrte.

Razveselite svoje drage!

Vrednost darilnega bona si lahko izberete sami!

(naroči tukaj).

Darilni bon
Kolobarček

Načrt setev & sajenj vrtnin–Kolobarček

Samo za vaše potrebe po naročilu narejen načrt setev in sajenj vrtnin preko cele sezone.

Ob upoštevanju vašega nabora vrtnin, velikosti vašega vrta, vam oblikujem načrt setev in sajenj. Načrt je narejen v merilu, pripisani so vsi podatki, ki jih potrebujete, torej čas setve, sajenja, pobiranja. Ker je v merilu, je takoj razvidna tudi razdalja med rastlinami. Vsaka gredica je narisana v treh ponovitvah, ki zajemajo predposevek, glavni posevek in naknadni posevek - vse, kar se zvrsti v enem letu.

Ko je enkrat tak načrt narejen, ga imate za vedno. Vsakoletno napenjanje možganov, iskanje pravih kombinacij in razvrščanja rastlin, s posebej za vas narejenim Kolobarčkom, ne bo več potrebno.

Da bo vrt poln zelenjave v vseh letnih časih, tudi pozimi!

Cena načrta je odvisna od površine. (naroči tukaj).

Načrt

Zima je idealen čas, da skupaj ustvarimo načrt za vaš sanjski vrt!

Nudimo:

  • načrt ureditve celotne okolice hiše,
  • načrt zasaditve gred z okrasnimi rastlinami (trajnice, grmovnice, drevje, čebulnice),
  • načrt zasaditve sadnih dreves in jagodičevja,
  • načrt zasaditve balkona ali terase.

Potreben je le dober načrt in sanje o lepem in zdravem trajnostnem vrtu, v katerem ni veliko dela, bodo postale resnica.

Cene so odvisne od površin in zahtevnosti projekta.

(pošlji povpraševanje).

Načrt
Svetovanje

Ura individualnega svetovanja

Če ne veste, kako bi se lotili vrtnarjenja brez prekopavanja, če želite nekaj smernic ali odgovore na vprašanja, ki se vam porajajo ob delu z rastlinami, se naročite na uro svetovanja, kjer se posvetim samo vam. Pokazala vam bom pravo pot in skušala najti rešitve za preglavice.

Rezervirajte svojo urico spomladanskega vrtičkarskega klepeta ob ekološki fair trade kavi v prijetnem okolju naše Vrtnarske hiše v Ljubljani na Rudniku.

Svetovanje je možno tudi preko zooma ali telefonskega klica.

Cena: 150,00 €

Svetovalna urica je lahko tudi lepo darilo.

(rezerviraj svojo svetovalno uro).

Predavanja, delavnice

Strokovna predavanja in delavnice na temo vrtnarjenja (teme najdete tukaj) za knjižnice, društva, delavske univerze, razvojno izobraževalne centre in ostale, ki organizirate različna predavanja, delavnice in izobraževanja.

Vsebine predavanj in delavnic so plod osebnih izkušenj in strokovnega znanja. Podajanje vsebine je kratko, jedrnato, uporabno, saj je polno preizkušenih trikov in dognanj.

Predavanja so podkrepljena z bogatim naborom avtorskih fotografij. Delavnice so polne praktičnih prikazov.

Predavanje/delavnica traja uro do uro in pol, nato sem na voljo še za diskusijo in vprašanja.

Cena predavanja: 150,00 € in potni stroški po 0,28 €/km, ali po dogovoru.

Predavanje delavnica

Cvetlična.si

Prijavite se na novice in obvestila.
Bodite prvi, ki bodo dobili koristne informacije!