Setveni koledarček za mesec februar

 

 

 

Za bujnejšo rast, zdrave rastline in obilne pridelke, se je pri setvi in presajanju smiselno ravnati po Luninem setvenem koledarju. Ta temelji na osnovnih zakonitostih luninih men, upošteva pa tudi vpliv ozvezdij mimo katerih Luna potuje. Rastline razdelimo glede na to, kateri del želimo, da se najbolj razvije, oziroma kateri del uporabljamo. Tako ločimo rastline pri katerih uporabljamo korenino, list, cvet in plod oziroma seme.

 

 

 

Setev v zaščiten prostor

 

gomoljna zelena, peteršilj za korenkorenina

zgodnje zelje, cvetača, ohrovt, kolerabica

solata, endivija, blitva, listna in stebelna zelena

peteršilj za list

por

list
brokolicvet

paradižnik, paprika, jajčevec, feferon, čili,

lubenice, melone

grah

plod

 

S papriko in paradižnikom ne prehitevajte! V celinskem podnebju ju lahko sadimo na prosto šele po petnajstem maju. Paprika potrebuje od kalitve do presajanja na prosto 12 tednov, paradižnik pa 7. Na podlagi teh podatkov, si izračunajte čas setve sami - v celinskem podnebju bomo sejali papriko okoli 20. februarja, paradižnik pa šele okoli 20. marca. 

 

 

 

Setev na prosto konec februarja 

samo v primeru, da nas pomlad prehiti in so tla nepomrznjena, suha in dovolj ogreta - sama ne prehitevam in raje počakam do marca.

 

korenje, peteršilj, pastinak, redkvica

čebula, česen

korenina
radič za rezanje, peteršilj za listlist
grah, bobplod

 

 

 

 

 

 

Naročite svoj setveno sadilni načrt zelenjavnega vrta - KOLOBARČEK, in konec bo vsakoletnih napenjanj možganov za vedno!

Vrt pa bo zdrav, bujen in kot iz raja!

Kako do njega preberite tukaj!

 

 

 

 

 

 

 

 

Knjižna uspešnica Jerneje Jošar Ekološko vrtnarjenje za vsakogar vsebuje ogromno koristnih nasvetov o tem, kako si delo na vrtu olajšamo.

Vrt brez prekopavanja in plevelov.

Naj bo vrtnarjenje užitek in ne obveznost.

 

 

Ekološko vrtnarjenje za vsakogar