Še je čas...

 

Ste eden izmed tistih, ki bi si želeli gojiti zdravo zelenjavo in sadje brez uporabe kemičnih sredstev in to kljub temu, da morda niti nimate svojega vrta… imate pa morda majhen balkon…? Z našo pomočjo lahko vašo gredico, velik vrt ali prav majhen ter tudi velik balkon spremenite v pravo ekološko zelenjavno okrasno zatočišče za vaše vrtnarske užitke.
 
Pomagamo vam organizirati prostor, da ga lahko kljub slabemu metru več kot dobro izkoristite za vse dobrote, ki bi jih želeli obirati skozi poletje in še kasneje. Poučimo vas tudi o posameznih vrstah, kako jih negovati, da vas ne preseneti njihova posebnost in morebiti zahtevnost, ki se spremeni v prednost, ko smo nanjo pripravljeni. Pravilne kombinacije prinašajo resnično zadovoljstvo, saj lahko opazujete, kako se stvari v naravi dopolnjujejo. Ko znate njihove posebnosti resnično dobro kombinirati, vidite da je ekološko vrtnarjenje v resnici preprosto… a brez znanja je kaj hitro lahko poskus brez želenega rezultata in s tem tudi pridelka. Škoda bi bila, če bi zaradi nepravilnih začetkov dobili vtis, da ekološko vrtnarjenje ali na splošno vrtnarjenje ni za vas… V kolikor slišite droben glasek v sebi, ki vas vzpodbuja in kliče k zemlji in rastlinam, ga je dobro podpreti z ustreznim znanjem in pridelek bo tukaj še prej kot bi trenili.
 
Prihajamo v obdobje, ko bo lasten košček obdelovalne zemlje vedno bolj pomemben. In še vedno je čas, da si ustvarite svoj zelenjavni vrt!
 
Tudi, če imate pred hišo samo majhno zelenico, jo lahko z našo pomočjo v samo nekaj urah spremenite v okrasno užitno gredo, s katere boste preko celega leta pobirali plodove in uživali v lepoti cvetja. Kdo pravi, da mora biti zelenjavni vrt pravokotnih oblik in skrit pred pogledi pomaknjen v ozadje, ter da ne more na gredah rasti zelenjava skupaj z okrasnim cvetjem? Da vrtnarjenje ni garanje in obveznost, ampak prijetno druženje z rastlinami, kadar si to zaželimo, ve že marsikdo, ki smo mu pomagali na poti trajnostnega vrtnarjenja.
 
Kako torej pridelati na majhnem vrtu večje količine zdrave ekološke zelenjave in sadja z manj dela in manj energije?
 
Z našo pomočjo si boste ustvarili trajnostni vrt, v katerem boste uživali leta in leta, skozi vse letne čase. Naredimo vam načrt, ki upošteva lastnosti rastlin, pravila združevanja, zahteve po gnojenju, hitrost rasti, velikost rastlin in še kaj. S takim načrtom in s skrbjo za živa rodna tla, boste ustvarili sistem, ki bo sam skrbel zase. Ne bo vam več potrebo razmišljati kam kaj posaditi in kdaj. Rastline bodo krepke in zdrave, izkoriščena pa vsaka ped zemlje skozi vse leto, tudi pozimi. Zaupali vam bomo, na kakšen način bo konec nenehnega boja s pleveli, težaškega prekopavanja in stalnih skrbi. Vrtnarjenje bo postalo prijetno bivanje z naravo.
 
S pravilnim načrtovanjem in upoštevanjem zakonitosti narave bo vrt uspeval tako rekoč sam. Vi mu boste samo pomagali in pri tem neizmerno uživali. Sanje o lepem, zdravem in nezahtevnem ekološkem vrtu bodo z našo pomočjo postale resnica.
 

KONTAKT