Dan odprtih vrat v Vrtnarski hiši na Rudniku
 
 

 

Podjetji Cvetlična in Trajnice Carniola vas vljudno vabita v Vrtnarsko hišo na Rudniku v Ljubljani na DAN ODPRTIH VRAT.

V soboto, 23.9.2017 od 9.00 do 14.00

 

Z vami bodo:

 

 Alma Rekic, masterchefinja, povsem drugačna, kakor jo poznaš s tv ekranov, bo podpisova lasvojo novo knjigo Torte, ki jo bo mogoče tudi kupiti. Nemara vam zaupa tudi kakšno slaščičarsko ali kuharsko skrivnost.


 Risto Pecev, diplomirani živilski tehnolog je lastnik in glavni pek v pekarni Art Bread. V ljubljannski Rožni dolini peče iz počasi vzhajanega testa fantastičen kruh (tudi bagete), pa krušno in sladko pecivo. Vse bo mogoče kupiti, obenem pa poklepetati z mojstrom.


 Katja Puncer, strokovnjkinja za česen in šparglje iz podjetja Aspega, ki bo z vami delila svoje bogato specializirano znanje za omenjeni dve kulturi, na njeni stojnici bo možno kupiti tudi nekaj preverjenih dobrih sort česna.

 

 Brigita Herjavec (Unikatna keramika - Brigita Herjavec) je umetnica in obrtnica, ki se izraža skozi zanimivo ustvarjanje z glino. Med njenimi raznolikimi izdelki najdemo tudi inovativne tehnike, kar jo uvršča med vse bolj zaželeno predavateljico in mentorico za to področje ustvarjanja. Med drugim je eden od njenih izdelkov uvrščen tudi med protokolarna darila Republike Slovenije.

 

 Strokovnjak iz podjetja Aurum, ki bo predstavil odlične pripravke za ekološko varstvo in gnojenje rastlin. Le ti so izdelani iz rastline neem, nekateri iz alg ali zelišč. Nekateri izdelki so v osnovi gnojilo, hkrati pa delujejo proti škodljivcem ali boleznim.

 

 Jerneja Jošar, Cvetlična, mojstrica vrtnarjenja in pisanja o vrtnarjenju za številne slovenske revije, ve (skoraj) vse o ekološkem vrtnarjenju, pa o vrtičkih na balkonih in še o marsičem. Avtorica treh knjig, četrto pa pravkar pripravlja.

 

 Matic Sever, Trajnice Carniola, eden največjih slovenskih poznavalcev trajnic, avtor treh knjig, urednik vrtnarske revije Rože in vrt, oblikovales vrtov, organizator botaničnih izletov po Sloveniji.

 

 

 

Ponudili vam bomo:
ekološka semena in čebulice česna in čebule,

čudovit izbor spomladi cvetočih čebulnic - tulipanov, narcis, lukov,

pestro izbiro trajnic z novitetami, jagodičevje...

 

V kolikor bo napovedan dež, bomo dogodek prestavili za en teden, torej na soboto, 30.9. O tej morebitni odločitvi vas bomo obvestili njkasneje 22.9.

 

 

Veselimo se ponovnega druženja z vami!