Dan odprtih vrat v Vrtnarski hiši na Rudniku
 
 

 

Podjetji Cvetlična in Trajnice Carniola vas vljudno vabita v Vrtnarsko hišo na Rudniku v Ljubljani na DAN ODPRTIH VRAT.

V soboto, 22.9.2018 od 9.00 do 14.00

 

Z vami bodo:

 

 biooglje

 

Bojca Januš je avtorica vrtnarskega priročnika Permakulturni vrt in lastnica podjetja Gajin vrt. Bojca bo z vami delila svoje znanje in izkušnje o permakulturi in preizkušenih ekoloških izdelkih, kot so kompost z bioogljem, biooglje, kaolin, grenka sol...


 
Risto Pecev, diplomirani živilski tehnolog je lastnik in glavni pek v pekarni Art Bread. V ljubljanski Rožni dolini peče iz počasi vzhajanega testa fantastičen kruh (tudi bagete), pa krušno in sladko pecivo. Vse bo mogoče kupiti, obenem pa poklepetati z mojstrom.


 Brigita Šušteršič
Brigita Šušteršič je predavateljica ter učiteljica naravnega in domačega življenja, s poudarkom na samooskrbnih vrtovih. Je avtorica dveh knjig, novo izdano Kuhajmo domače boste lahko tudi kupili. Z Brigito boste lahko poklepetali o samooskrbnem življenju na Goričkem, kjer živi z družino.

 

 zapestnica
Sonja Krompič bo predstavila svoje čudovite zapestnice, v katere je tankočutno vnesla drobce rastlinskega sveta Vrta Kržišnik. Le ta je nastajal v več kot dvajsetletnem načrtovanju, zasajanju in ustvarjalnem sodelovanju arhitektke Jute Krulc in akademskega slikarja Tomaža Kržišnika. 

 

 
Mitja Križan, strokovnjak iz podjetja Aurum, bo predstavil odlične pripravke za ekološko varstvo in gnojenje rastlin. Le ti so izdelani iz rastline neem, nekateri iz alg ali zelišč. Nekateri izdelki so v osnovi gnojilo, hkrati pa delujejo proti škodljivcem ali boleznim.

 

 jerneja jošar
Jerneja Jošar, Cvetlična, gostiteljica, mojstrica vrtnarjenja in pisanja o vrtnarjenju za številne slovenske revije, ve (skoraj) vse o ekološkem vrtnarjenju, pa o vrtičkih na balkonih in še o marsičem. Avtorica treh knjig, četrto pa pravkar pripravlja.

 

 
Matic Sever, Trajnice Carniola, gostitelj, je eden največjih slovenskih poznavalcev trajnic, avtor treh knjig, urednik vrtnarske revije Rože in vrt, oblikovalec vrtov, organizator botaničnih izletov po Sloveniji.

 

 

 

Ponudili vam bomo:
ekološka semena in čebulice česna in čebule,

čudovit izbor spomladi cvetočih čebulnic - tulipanov, narcis, lukov,

pestro izbiro trajnic z novitetami, jagodičje...

 

 

Veselimo se ponovnega druženja z vami!

 

 

Če še ne veste, kje nas najdete, so tukaj navodila za pot do nas.