Dan odprtih vrat v Vrtnarski hiši na Rudniku
  
 

 

Podjetji Cvetlična in Trajnice Carniola vas vljudno vabita v Vrtnarsko hišo na Rudniku v Ljubljani na DAN ODPRTIH VRAT.

V soboto, 28.9.2019 od 9.00 do 14.00

 

Z vami bodo ponovno zanimivi gostje. 

 

Vabljeni na druženje ob kavi in prigrizkih.

 

 

 

Gostitelja Jerneja Jošar in Matic Sever 

  
 jerneja jošar
Jerneja Jošar, Cvetlična, gostiteljica, mojstrica vrtnarjenja in pisanja o vrtnarjenju za številne slovenske revije, ve (skoraj) vse o ekološkem vrtnarjenju, pa o vrtičkih na balkonih in še o marsičem. Avtorica štirih knjig, peto pa pravkar pripravlja.

 

 
Matic Sever, Trajnice Carniola, gostitelj, je eden največjih slovenskih poznavalcev trajnic, avtor treh knjig, urednik vrtnarske revije Rože in vrt, oblikovalec vrtov, organizator botaničnih izletov po Sloveniji.

 

 

Gostje 

 
 Matjaž Kološa, Matjaževa kuharija, je univ. dipl. inž. živilske tehnologije, ki že skoraj trideset let ustvarja zdrave kulinarične mojstrovine na delavnicah po vsej Sloveniji. Pripravil bo kar nekaj namazov iz sezonske zelenjave, okusno enolončnico in še kaj. 

 

 Bojca Januš, Gajin vrt, vam bo svetovala, kako pravilno pripraviti tla v jeseni, kaj prsti dodati, da bo ta živa in rodovitna. Povedati zna čisto vse o čudežnem črnem zlatu biooglju, kompostu, epsonski soli in homeopatskih pripravkih za zdrave rastline. Vsi izdelki so seveda tudi na voljo v nši vrtnarski trgovinici. 

  

 Mitja Križan, Ekopridelava, je strokovnjak, ki ima v malem prstu vse produkte iz rastline neem, ki pomagajo pri raznoraznih težavah s škodljivci, boleznimi. Lahko ga boste povprašali za nasvet, izdelke pa tudi kupili. 

  

 

 Veronika Švigelj, Ekološka kmetija Švigelj, bo pripeljala ekološko pridelano sezonsko zelenjavo, ki jo boste lahko kupili. Pa naj prišepnem, da bo na voljo že prvo kisano zelje in to ekološko!

  

 

 Polona Rožman, Polonia florist, je dipl. ing. agronomije in hortikulture in bo za vas izdelovala posebne jesenske venčke in aranžmaje. Ker deluje po trajnostnih principih, so osnova njenih kreacij sezonski materiali z vrta. Vabljeni, da prinesete s seboj kakšno vejico ali cvet in ga vključite v njeno kreacijo. 

 

 

 

Ponudili vam bomo:

čebulice tulipanov, narcis, okrasnih lukov, žafranov...,

ekološka semena in sadike vrtnin,

ekološko certificirana naravna sredstva za zaščito in krepitev rastlin, kompost z bioogljem, biooglje, ekološko certificiran kompost in substrate za sajenje v visoke grede in lonce, 

pestro izbiro trajnic z novitetami, jagodičje...

 

 

Veselimo se ponovnega druženja z vami!

 

 

Če še ne veste, kje nas najdete, so tukaj navodila za pot do nas.