Jerneja Jošar, CVETLIČNA

Po poklicu sem Univerzitetni diplomirani inženir agronomije. Znanje in izkušnje z rastlinami sem si že kot srednješolka in študentka pridobivala pri delu v vrtnarijah in vrtnih centrih.

 

Po končanem študiju sem nekaj let vodila vrtni center s podružnicami. Kasneje sem delala na različnih ekoloških in razvojnih projektih. Več let sem bila organizator in vodja programa na terapevtski ekološki kmetiji.

 

Že nekaj let urejam in načrtujem vrtove po načelih ekološkega trajnostnega gojenja rastlin. Združujem pravila, ki veljajo v permakulturi in biodinamiki. Svoje znanje z veseljem širim tudi preko člankov v revijah, napisala pa sem tudi že tri knjige Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Vrtnarimo z Jernejo ali ekološki vrt v štirih letnih časih in Moj vrt je lahko balkon. Svoj košček raja sem si ustvarila tudi v Ljubljani, kjer sem se pred leti pridružila Maticu Severju na njegovi vrtnariji Trajnice Carniola. Tukaj sem uredila ekološki vrtiček, kjer organiziram delavnice in predavanja. Potrudila sem se in poiskala za vse nadobudne ekološko osveščene vrtičkarje samo najboljše, ekološko certificirane izdelke - ekološke sadike, semena, kvalitetno ekološko prst, sredstva za zaščito in krepitev rastlin, kompost, biooglje, homeopatske pripravke...Dve podjetji, moja Cvetlična in Matičeva Trajnice Carniola, sva združila pod imenom Vrtnarska hiša. Vsak posebej in skupaj se trudiva svojim strankam čim bolj približati sonaravni način vrtnarjenja. Dobrodošli!

 

Podobe iz vrtnarije