BALKONI IN TERASE

 

Balkon si lahko uredimo tako, da bo predstavljal košček narave tik ob našem domu...košček narave v katerega vstopimo naravnost iz dnevne sobe. Uporabljamo ga kot prostor kamor se umaknemo, tukaj lahko beremo, pijemo kavico ali preprosto le uživamo ob pogledu na rastline. Samo pomislite koliko časa lahko na njem preživimo ob lepem vremenu! Zato naj balkoni in terase nikar ne postanejo odlagališče predmetov, ki jih ne uporabljamo, prostor za raznorazno navlako ali zgolj za sušenje perila.

S harmoničnim oblikovanjem lahko še tako majhen balkonček uredimo v ozelenjen kotiček, v katerem bomo z veseljem preživljali svoj čas.

 

Z ozelenitvijo balkonov prispevamo k lepši okolici. Hkrati pa rastline ne samo polepšajo balkone ampak tudi čistijo zrak - absorbirajo ogljikov dioksid in proizvajajo kisik. Zaradi evaporacije in transpiracije je izboljšana mikroklima, dodatno izhlapevanje vode pa pomaga pri preprečevanju pregrevanja objektov in okolice v urbanih središčih.

ozelenjen balkon

Na ozelenjenem balkonu se tudi hišni muc Miši dobro počuti

 

Knjižna uspešnica Jerneje Jošar Moj vrt je lahko balkon za vse, ki želite na svojem balkonu ustvariti oazo zelenja in cvetja!

Moj vrt je lahko balkon